Ik heb om meerdere redenen een hekel aan wolven. Reden 1: ik heb Lupus en al kunnen wolven daar niets aan doen, toch neem ik het die dieren kwalijk. 2: dat met Roodkapje’s grootmoeder was een rotstreek. 3: ik ben bang voor herdershonden en andere niet aaibare honden en daar lijkt een wolf erg op. 4: ik houd van schapen en daar houden wolven helaas ook van. 5: ik vrees dat er binnenkort mensen worden aangevallen door een wolf.

Voorlopig houdt Lup het op schapen. Sommige mensen noemen dit de natuur die haar gang gaat. Ik hoor niet bij die sommigen. Schapen zijn weerloze dieren, die er niet om vragen door mensen gehouden te worden, laat staan ten prooi te vallen aan wolven. Ze dragen hun lot met verve -vaak letterlijk-, ze houden de heide in stand en ze leveren wol. Ze baren ook lammetjes, waar (menselijke) liefhebbers op verschillende manieren van smullen. Wolven smullen amper van schapen en lammetjes. Ze bijten de dieren de strot door en laten ze vervolgens voor oud vuil liggen. Dit mag dan de natuur van de wolf zijn, maar ik begrijp niet dat voornoemde sommigen er romantisch over doen. Zij zijn blij dat de wolf terug is in Nederland. Maar hij was toch niet voor niets weg? Er is gewoon geen plek meer voor hem. De engerds lopen zelfs door dorpen te wandelen. Je zult er maar een tegenkomen! Vandaag of morgen valt zo’n griezel een kind aan! Ik ben tegen grenzen, maar wat betreft de wolf zeg ik: “Grenzen dicht!” Helaas zal hij zich van een grenspaal niets aantrekken. Ik ben geen groot voorstander van het doden van dieren, maar wat betreft wolven is afschieten wellicht het enige dat er op zit. Leuk is anders, maar we schieten ook herten, zwijnen en grote grazers af, om over kleinere dieren maar te zwijgen, dus waarom moeilijk doen over het doden van wolven? Ik vind dit een mooie taak voor onze koninklijke familie. Die luitjes jagen graag. Dat doen ze nu heel gemakzuchtig in hun eigen bossen op wild dat van tevoren gevoerd is. Ze zullen de jacht op wolven een veel grotere uitdaging vinden. En passant doen ze dan ook eens iets nuttigs voor de samenleving. Ik vind het een reuze goed idee!