De uitnodiging voor het bijwonen van een ‘Muzikale Roundsound Implosie’ (een ‘vernieuwende muziekervaring’), sprak me wel aan. Ik had al eens eerder een concert bezocht in de club die het organiseerde. Dat ‘klassiek-futuristische concert’ was destijds zo experimenteel dat het meeste publiek wegliep, maar ik kon het wel waarderen. Op dus naar deze implosie. Veel mensen waren er niet op afgekomen. In een soort wachtkamer zat een handjevol nieuwsgierigen. We werden om beurten binnengeroepen in een kleine studio. Als voorlaatste was ik aan de beurt. De blitse dj met prachtige blonde dreadlocks wees mij op een comfortabel bed, type smal hemelbed. Deze muziekervaring moest liggend tot me komen, begreep ik. Ik kreeg een koptelefoon op en daar ging het loos! Wat zachte piepjes vormden het intro van een geluidsexplosie die het midden hield tussen een verbouwing next-door en een houseparty. Niet dat ik die laatste ooit heb bijgewoond. Bouwgeluiden herken ik echter feilloos: daar was de drilboor, daar de zaag, daar de boormachine… Net toen ik dacht: “Echt waarderen kan ik deze implosie niet”, dook er tussen de bouwgeluiden een zangstem op, die heel zoet “ringelingeling” zong. Vanaf dat moment gaf ik me over en genoot ik ten volle. Na twintig minuten stopte de muziek abrupt. De dj schoof me uit het hemelbed, nam de koptelefoon van mijn hoofd en zei dat ik even rustig de tijd moest nemen om te landen. Dat deed ik. Onderwijl vroeg ik me, net als aan het begin van de sessie, af waar ik zijn stem toch van kende. Die warme stem, dat Amsterdamse accent… “Het duurt meestal een paar dagen tot een week voordat de uitslag van een MRI bij de arts is.” Ik knikte dat ik het begreep en ineens wist ik het: hij had de stem van die aardige man van ‘Taarten van Abel’, het VPRO-kinderprogramma waar ik graag naar kijk! Ik bedankte Abel, eh…de dj, eh…de verpleegkundige voor zijn medewerking. “Graag gedaan, hoor. Het allerbeste met u en wel thuis!” antwoordde hij vriendelijk. Ik vraag me nu al dagen af of hij de zoon van is en of hij ook zulke mooie taarten kan bakken.